Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
A’DAN Z’YE CİLT BAKIM SÖZLÜĞÜ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
EUDERMINE ACTIVATING ESSENCE
SHISEIDO
Cildi Güzelleştiren Losyon
4.200,00 TL
REVITALESSENCE SKIN GLOW FOUNDATION SPF 30 PA+++
SHISEIDO
Parlak Bitişli Cilt Bakım Etkili Fondöten
3.150,00 TL
VITAL PERFECTION INTENSIVE WRINKLESPOT TREATMENT
SHISEIDO
Gülme Çizgileri, Derin Kırışıklık & Leke Uzmanı Yüksek Performanslı Bakım Ürünü
4.500,00 TL
VITAL PERFECTION UPLIFTING&FIRMING EXPRESS EYE MASK
SHISEIDO
Sıkılaştıran ve Toparlayan Anti-Aging Etkili Ekspres Göz Çevresi Maskesi -12 Çift
4.350,00 TL
WASO YUZU-C GLOW-ON SHOT SERUM
SHISEIDO
Anında Parlaklık & Nem Veren 2 Fazlı Serum
2.390,00 TL
WASO YUZU-C BEAUTY SLEEPING MASK
SHISEIDO
Nemlendirici Gece Güzellik Maskesi
2.100,00 TL
WASO YUZU-C EYE AWAKENING ESSENCE
SHISEIDO
Anında Canlandıran & Aydınlatan Göz Çevresi Bakım Kremi
1.750,00 TL

Cilt Bakım

A’DAN Z’YE CİLT BAKIM SÖZLÜĞÜ

  • Mart 21, 2024

Cilt bakım dünyasında hem karşınıza sıklıkla çıkan hem de adını belki de daha önce duymadığınız içerikleri keşfetmek ister misiniz?

Sürekli kendini yenileyen ve güncelleyen güzellik dünyasında artık ürün içeriklerine çok daha dikkat ediyoruz. En azından buna özen gösteriyoruz çünkü cildimize iyi gelip gelmeyeceğini öğrenmek biraz da buradan geçiyor. 
Özellikle cilt bakımında son zamanlarda asit içeren ürünler giderek artarken, bunları doğru kullanmak ve cildimize uyumlu olup olmadığını keşfetmek için önce ne işe yaradıklarını bilmek gerekiyor. Biz de tam olarak buna yardımcı olmasına adına size bir sözlük hazırladık!

Arbutin
Arbutin cilt tonunu eşitlemeye, aydınlatmaya ve yara izlerini iyileştirmeye yardımcı olan bir içerik. Yaban mersini ve kızılcık gibi birçok bitkide bulunur, cilt rengini açıcı özellikleriyle bilinen bir madde olan hidrokinondan türetilen bir glikozit türüdür.

Bakuchiol
Güçlü bir antioksidandır ve çevresel etkilerden kaynaklanan cilt renk bozukluklarını azaltır. Bakuchiol ayrıca ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.

Ceramides
Ceramides yani bizdeki karşılığıyla seramidler nedir diye soracak olursanız şöyle açıklayalım; cildin dış tabakasının su tutma fonksiyonunda ve de cildin bariyer fonksiyonunda önemli bir rol oynayan lipit molekülüdür. Ciltte elastin ve kolajeni yok eden serbest radikalleri azaltabilir. Bu da hiperpigmentasyona ve yaşlılık lekelerine yol açabilecek metabolik süreçlerin önlenmesine yardımcı olur.

D-Panthenol 
Pro-Vitamin B5 olarak da bilinen D-Panthenol, cilde çok sayıda faydası olan çok yönlü bir bileşendir. Cilt bakım ürünlerinde nemlendirme, yumuşatma ve kuruluğu koruma amacıyla yaygın olarak kullanılır.

Ektoin
Doğal bir molekül olan ectoin ya da ektoin, cilt üzerindeki koruyucu ve nemlendirici etkileri sayesinde pek çok bakım ürününün içeriğinde yer alır. Nem kaybının azaltılması ve sağlıklı su dengesinin desteklenmesi yoluyla ectoin, cildin nemini ve pürüzsüz, yumuşak yüzeyini korur.

Fermente kefir
Shiseido Eudermine Activating Essence ve Revitalessence Skin Glow Foundation SPF30 içerisinde de yer alan Ferment Kefir, ciltte doğal olarak bulunan iyi bakterileri destekler. Cilde nem ve sürekli besin kaynağı sağlar.Cildin bariyer fonksiyonunu geliştirir ve cildin dengesini korumak için prebiyotik görevi görür.

Glikolik asit
Glikolik asit, şeker kamışından elde edilen bir tür alfa-hidroksi asittir. Yani AHA grubuna girer. AHA'lar arasında glikolik asit, yapı olarak en basit ve en küçük olandır. Eksfoliyant görevi görerek ölü cilt hücrelerinin dökülmesine ve altındaki daha yeni, daha parlak dokunun ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Hyalüronik asit
Cilt bakımında en aşina olduğumuz şey kesinlikle hylüronik asit… Kendisi başta cilt, gözler ve eklemler olmak üzere vücudumuzdaki hemen hemen her  dokuda bulunan ve doğal olarak oluşan bir molekül. Hyaluronik Asit cildimizin nemi ve elastikiyeti için çok önemli. Ayrıca cildin gerilmesine ve esnemesine yardımcı oluyor ve cildi nemlendirip dolgunlaştırarak kırışıklıkları ve çizgileri azaltıyor.

Laktik asit
Laktik asit, birçok cilt bakım ürününde bulunan bir AHA türüdür. Ölü cilt hücrelerinin üst katmanını ortadan kaldırır ve cilt dokusunu iyileştirmeye, koyu lekeleri azaltmaya, ince çizgileri yumuşatmaya ve gözenekleri temizlemeye yardımcı olur.


Mandelik asit
En yumuşak alfa hidroksi asit olarak karşımıza çıkan mandelik asit, hassas ciltler için uygun içeriklerden biri. Mandelik asidin güçlü antibakteriyel ve nazik eksfoliasyon özelliği ile hücre yenilenmesini aktive etmesi bir araya gelerek sivilceyi, donuk cildi, düzensiz dokuyu, hiperpigmentasyonu, ince çizgileri ve kırışıklıkları yok etme üzerinde etkili rol oynuyor.

Niacinamide
Pek çoğumuzun aşina olduğunu Vitamin B3 yani niasinamid, genişlemiş gözeneklerin görünümünü en aza indirirken, cilt dokusunu da iyileştiriyor. Bununla birlikte cilt tonunu ve güneş hasarından kaynaklanan renk eşitsizlerini gideriyor. 

Palmitic acid
Pek sık karşımıza çıkmayan palmitic acid nedir diye aklınızdan geçiriyor olabilirsiniz. Ciltte, ayrıca hurma yağında, peynirde ve ette doğal olarak bulunan bu yağ asidi, genellikle temizleyicilerde kullanılıyor. Nemlendirici özelliğiyle öne çıkıyor.

Retinol
Gelelim Shiseido Vital Perfection Intensive WrinkleSpot Treatment  ve Vital Perfection Uplifting &Firming Express Eye Mask içeriklerinde de yer alan cilt bakım dünyasının en meşhur içeriğine yani retinole… A Vitamininin bir formu olan retinolün cilde birçok faydası mevcut. Cilt hücresi döngüsünü hızlandırarak cilt dokusunu gözle görülür şekilde iyileştirmeye yardımcı oluyor. Ölü cilt hücrelerini yok ederek sonucunda daha pürüzsüz bir cilt ortaya çıkarıyor. Üstelik ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünde de çok etkili.

Salisilik asit
Salisilik asit, beta-hidroksi asit (BHA) ailesine ait bir asit türü. Aşırı sebum, sivilcelere ve lekelere katkıda bulunan ana faktörlerden biridir. Bir BHA olarak salisilik asit ürünleri, cilt yüzeyinin altındaki yağları temizler; bu da ciltteki gözeneklerin görünümünün yanı sıra kusurları da azaltabilir.

Tripeptit
Bir peptit olan tripeptid, cilt hücresi yenilenmesini iyileştirmesi ve kolajen seviyelerinin yenilenmesine yardımcı olması nedeniyle yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılıyor. Düzenli kullanımda ise ince çizgiler ve kırışıklıklar üzerinde de etkisi mevcut ve cilt elastikiyetini artırmaya yardımcı oluyor.

Yuzu özü
Waso Yuzu-C  Glow-On Shot, Waso Yuzu-C Beauty Sleeping Mask, Waso Eye Awakening Essence gibi ürünlerin yıldızı olan Yuzu Özü, nem verme ve aydınlatıcı özelliklere sahip. Daha nemli bir cilt için Hyalüronik Asit üretimini teşvik ederken, daha parlak bir cilt için melanin sentezini engelliyor.

Zinc oxide
Zinc Oxide yani çinko oksit yumuşak olması ve tahriş edici bir içerik olmamasından dolayı özellikle bebekler için pişik kremlerinde cilt koruyucu olarak kullanılır. Güneş koruyucu bir bileşen olarak UVB ışınlarının yanı sıra güneşin UVA ışınlarına karşı da koruma sağlamada etkilidir. Çinko oksit makyajda ise fondöten gibi ürünlere, özellikle de pudra bazlı makyajlara opaklık kazandırmak için de kullanılır.

Salisilik asit ve niacinamide birlikte kullanılır mı ?
Akne probleminiz varsa, gözeneklerinizin görünümden şikayetçiyseniz ve cildinizde yağ dengesini sağlamak istiyorsanız bu iki içeriği birlikte kullanabilirsiniz. Aksine birlikte çok daha güçlü şekilde çalışırlar. 

Arbutin ve retinol birlikte kullanılır mı ?
Retinol tek başına oldukça güçlü bir içerik. Daha önce hiç kullanmadıysanız cildiniz önce bir süre azar azar alıştırmalısınız. Arbutin ile birlikte kullanıldığında ise ciltte tahriş yaratabilir. Arbutin ve hyaluronic acid birlikte kullanılır mı diye soracak olursanız ikisini birlikte kullanmanızda herhangi bir sorun yoktur.

C vitamini ile arbutin kullanılır mı ?
C vitamini iyi bir antioksidandır ve cildin serbest radikal hasarından korunmasına yardımcı olur. Arbutin ile aynı rutinde kullanılması ise cilt üzerinde bilinen olumsuz etkilere sahip değildir.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ