Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
ÇİLEK BACAK GÖRÜNÜMÜNDEN YAZ GELMEDEN NASIL KURTULABİLİRSİNİZ?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
THE GENUINE LAPLAND FACE AND SENSITIVE AREA
POLAAR
Yüz ve Hassas Bölgeler için SOS Bakım Kremi
1.050,00 TL 685,00 TL
THE GENUINE LAPLAND FACE AND SENSITIVE AREA
POLAAR
Yüz ve Hassas Bölgeler için SOS Bakım Kremi
1.545,00 TL 995,00 TL
THE GENUINE LAPLAND BODY LOTION
POLAAR
Bebekler, Çocuklar ve Yetişkinler için Nemlendirici Vücut Losyonu
1.350,00 TL 875,00 TL
WASO MULTI RELIEF SOS BALM
SHISEIDO
Çok Amaçlı Cilt & Saç Bakım Balmı
1.650,00 TL
POLAR NIGHT MOISTURIZING BODY MILK
POLAAR
Nemlendirici Vücut Sütü
1.525,00 TL 990,00 TL
NIGHT REVITALIZING SHOWER GEL
POLAAR
Cildi besleyen duş jeli
850,00 TL 545,00 TL
DETOX SCALP + BODY SCRUB
WE ARE PARADOXX
2’si 1 Arada Vegan Saç & Vücut Peelingi
1.475,00 TL 1.175,00 TL

Vücut Bakımı

ÇİLEK BACAK GÖRÜNÜMÜNDEN YAZ GELMEDEN NASIL KURTULABİLİRSİNİZ?

  • Mart 14, 2024

Çilek bacak nasıl geçer merak ediyorsanız, size birkaç önerimiz var.

Yaz ayları yavaş yavaş yaklaşırken, daha fit bir vücuda sahip olmak için egzersiz yapmaya ve daha dengeli beslenmeye başlamış olabilirsiniz. Tüm bunlara dikkat ederken, sağlıklı bir vücut görünümünü de es geçmemek gerek. Şort, elbise ve bikini sezonu açıldığında ise çilek bacak problemleriniz arasında olmasın isterseniz, sizin için bazı önerilerimiz var. 

Çilek bacak neden olur?
Öncelikle problemin altında yatan sebepleri anlamakla başlayalım. Çilek bacağı, ciltte çilek çekirdeğine benzeyen tıkanmış gözeneklere verilen isimdir, dolayısıyla adı da buradan gelir. Ölü deri, yağ veya döküntüler gözeneklerin içinde oksitlenip koyulaştığında ise gözenekler buna bağlı olarak  tıkanıyor ve çilek bacak görünümü ortaya çıkıyor.

Çilek bacak görünümüne şunlardan dolayı meydan gelir;
Saç Folikülleri: Cildinizdeki her saç folikülü, yağ bezleri ve küçük saç telleriyle çevrilidir. Bazen bu kıl köklerinin etrafında ölü deri hücreleri, yağ ve bakteriler biriktiğinde tıkanabilirler.
Tıraş: Özellikle körelmiş tıraş bıçaklarıyla sık sık tıraş olmak kıl dönmesine neden olabilir. Bu batık tüyler ciltte çilek tohumlarına benzeyen küçük, koyu lekeler oluşturabilir.
Aşırı Kuru Cilt: Cildiniz aşırı kuru olduğunda, ölü cilt hücrelerini hapsedebilir ve bunların saç köklerinin ve gözeneklerin etrafında birikmesine neden olarak çilek bacak görünümüne neden olabilir.


Çilek bacak nasıl geçer?
Sorunu anladığımıza göre şimdide çözüm yollarına göz atalım. Çilek bacak görünümüyle uğraşıyorsanız, azaltmak ve daha pürüzsüz bir cilt elde etmek için uygulayabileceğiniz birkaç etkili yöntem mevcut.

1-    Peeling
Peeling, ölü cilt hücrelerinin cildinizin yüzeyinden uzaklaştırılmasını sağlar. Bu, çilek bacak probleminin yaygın bir nedeni olan saç köklerinin ve gözeneklerin etrafında birikinti oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Duş sırasında yumuşak bir peeling kullanın ve dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın. Cildi tahriş edebileceğinden çok kuvvetli uygulamamaya dikkat edin.

2-    Kuru fırçalama
Peeling işlemine yardımcı olmak için duştan önce bacaklarınızı yumuşak, kuru bir fırçayla dairesel hareketlerle nazikçe fırçalayın. Sadece ölü cilt hücrelerinin atılmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha sağlıklı bir cilde katkıda bulunabilecek kan dolaşımını da iyileştirir. Ayaklarınızdan başlayarak yukarıya doğru hafifçe bacaklarınızı fırçalayın.

3-    Kaliteli bir jiletle tıraş olun
Eğer ağda yerine jilet kullanıyorsanız bacaklarınızı doğru şekilde tıraş ettiğinizden ve kaliteli ürünlere yatırım yaptığınızdan emin olun. Ayrıca tüylerin uzama yönüne doğru tıraş olmak, tüylerin tekrar cilde doğru kıvrılmasına neden olma olasılığını düşürür. Tıraştan önce bacaklarınızı ılık suyla ıslatın ve nemlendirici bir tıraş jeli veya kremi kullanın.

4-    Tıraştan önce peeling yapın
Tıraş rutininize başlamadan önce peeling yapmak, gözeneklerin tıkanmasına neden olabilecek ölü cilt hücrelerinden kurtulmanın harika bir yoludur. Bu, tıraş bıçağının kaymasını ve daha kolay uygulama yapmayı sağlar.

5-    Ağda yapmayı deneyin
Ağda en yaygın ve etkili epilasyon tekniklerinden biridir. Bu aynı zamanda çilek bacak görünümünü de engellemek için bir çözümdür. Çünkü ağda, kılları kökünden alır ve böylece kıl folikülleri tamamen çıkarılmış olur. Bu da kıl dönmesi ya da çilek bacak sorununu yaşamanızı engelleyebilir.

6-    Bacaklarınızı nemlendirin
Özellikle kuru fırçalama ve peeling sonrası cildiniz kuruyabilir ve bu da sağlıklı bir görünüm oluşturmaz. O yüzden mutlaka duş sonra bacaklarınızı nemlendirin. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ