Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YAZA HAZIRLIK: SELÜLİTİ ENGELLEMENİN VE AZALTMANIN 6 YOLU
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
BODY FIRMING CREAM
SHISEIDO
Vücut Sıkılaştırıcı Krem
2.850,00 TL 2.280,00 TL
ADVANCED BODY CREATOR SUPER SLIMMING REDUCER
SHISEIDO
Vücut Sıkılaştırıcı Krem
3.650,00 TL 2.920,00 TL
THE GENUINE LAPLAND BODY LOTION
POLAAR
Bebekler, Çocuklar ve Yetişkinler için Nemlendirici Vücut Losyonu
1.350,00 TL 895,00 TL
VITAL PERFECTION INTENSIVE WRINKLESPOT TREATMENT
SHISEIDO
Gülme Çizgileri, Derin Kırışıklık & Leke Uzmanı Yüksek Performanslı Bakım Ürünü
4.500,00 TL 3.600,00 TL

Vücut Bakımı

YAZA HAZIRLIK: SELÜLİTİ ENGELLEMENİN VE AZALTMANIN 6 YOLU

  • Mayıs 13, 2024

Yaza giriş yaparken selülitlere elveda demek istiyor ve neler yapacağınızı bilemiyorsanız, sizin için derlediğimiz önerilere göz atarak işe başlayabilirsiniz. 

Selülit konusu pek çok kadın için önemli sorunlardan biri konumunda. Ancak şunu da belirmek gerek ki, eğer selülitlerinizden şikayetçiyseniz yalnız değilsiniz! Yaklaşık 10 kadından dokuzunda belli bir dereceye kadar selülit mevcut ve hormonlar, hareketsizlik ve yanlış beslenme selülit oluşumuna zemin hazırlıyor.

Selülit nedir ?
Yağ hücreleri arttıkça cilde doğru baskı yaparlar. Bu, genellikle selülit olarak adlandırılan düzensiz bir yüzey veya çukurlaşma oluşturur. Selülit, uyluklarda, kalçalarda ve karın bölgesinde yumrulu, çukurlu dokuya neden olan çok yaygın, zararsız bir cilt rahatsızlığıdır.

Selülit neden olur ? Selülit geçer mi ?
Selülit, cildinizi alttaki kaslara bağlayan lifli bantların düzensiz bir şekilde kasılmasıyla oluşur. Bu sıkılaşma cildinizi aşağı çeker ve derinin altındaki normal yağ tabakası yukarı doğru itilir. Sonuç olarak ciltte kırışan bir görünüm ortaya çıkar.

Hormonal faktörler, genetik, hareketsiz yaşam tarzı, kötü beslenme alışkanlıkları, yaşlandıkça zayıflayan bağ dokuları, selülitin ortaya çıkma nedenleri arasındadır. Sizin elinizde olan değişimleri yaptığınız takdirde selülit görünümünü mümkün olduğu kadar azaltmanız ve yenilerinin oluşmasını engellemeniz mümkün.

Selülit nasıl geçer ? Selüliti engellemenin & azaltmanın 6 yolu

1. Fazla tuz ve şekerden kaçının
Şeker yağ hücrelerinde depolanır ve onların genişlemesine neden olur, sodyum ise sıvı tutulmasına neden olur ve her ikisi de selülitin daha kötü görünmesine neden olabilir.

2. Günde sekiz ila 10 bardak su için
Su, derinin altındaki yağ katmanlarında saklanan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Hidrasyon ayrıca cildi dolgunlaştırmaya ve daha pürüzsüz görünmesini sağlamaya destek verir.


3. Sağlıklı beslenmeye özen gösterin
İşlenmiş gıdalar ve hamur işi gibi yemeklerin çoğu yüksek miktarda sodyum içerir; bu da su tutulmasına ve dehidrasyona yol açarak yağ hücrelerinizin şişmesine ve selülite yol açar. Besleyici, yüksek lifli, düşük sodyumlu, süt ürünleri içermeyen bir beslenme rutini,  selüliti azaltmada etkili bir yoldur.

4. Masaj ve peeling
Düzenli masaj yapmak, dolaşımı artırarak ve lenf düğümlerini boşaltarak selülitle mücadeleye yardımcı olur. Peeling de ayrıca dolaşımı iyileştirmek ve fazla sıvıyı gevşetmek için çalışır. Gerek kuru fırçalama, gerek peeling ve kafein içeren ürünlerle yapacağınız düzenli masaj, bir bütün halinde çalışarak selüliti hem engellemeye hem de azaltmaya yardımcı olur. 

5. Hareket etmeye çalışın
Burada elbette herkes için çalışan bir egzersiz rutininden bahsetmek doğru değil. Kimileri için kardio işe yararken kimileri için de tempolu bir yürüyüş sonuç verir. Önemli olan sürekli hale getirebileceğiniz ve vücudunuza da faydası dokunan bir egzersiz rutini oluşturarak hareket etmeye özen göstermelisiniz. Selülitle savaşın en önemli destekçilerinden biri budur. 

6. Retinole şans verin 
Retinol, epidermisi kalınlaştırabilir ve çukurlu cilt dokusunu iyileştirebilir. İnatçı selülite nasıl veda edeceğinizi merak ediyorsanız bu iyi bir seçenektir.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ