Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
KOLAJEN TAKVİYESİ HAKKINDA HER ŞEY
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İLİŞKİLİ ÜRÜN
HYDROLZED COLLAGEN PEPTIDES
COLLASEL
Hidrolize Kolajen Peptit İçeren Takviye Edici Gıda
895,00 TL

Cilt Bakım

KOLAJEN TAKVİYESİ HAKKINDA HER ŞEY

  • Eylül 28, 2020

Cildi güzelleştiren, gençleştiren, sağlık açısından da çok faydaları olan kolajen takviyesi hakkında kolajen ne zaman içilmeli ve kolajen ne kadar süre kullanılmalı gibi sorulara da cevap bulabileceğiniz detaylı bir dosya hazırladık.

İÇİNDEKİLER

1. Kolajen nedir?
2. Kolajen Takviyesi Kullanma Rehberi
3. Her Yaş için Kolajen Takviyesi
4. Kolajen Takviyesi Kullananlardan Yorumlar
5. Sağlıklı Cilt için Alabileceğiniz Takviyeler

1. KOLAJEN NEDİR?

Kolajen en basit tanımıyla fibroblastlar ve diğer hücreler tarafından oluşturulan bir proteindir. Fibroblastı da hemen açıklayalım; fibroblast, bağ dokunun temel hücresidir ve vücutta oldukça önemli görevleri vardır. Fibroblastların en önemli görevi cilt için son derece önemli olan, cilde parlaklık ve esneklik sağlayan kolajen ve elastin üretimini sağlamasıdır. Ayrıca, ciltte herhangi bir hasar oluştuğunda organizmanın yara tedavi sistemini harekete geçirmekle görevlidir.

Kolajen ne işe yarar?

Cilt ve kas hücrelerinde bulunan kolajenin ana görevi bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumaktır. Cilde dayanıklılık, canlılık ve esneklik kazandıran kolajen aynı zamanda eklem, tendon ve organları bir arada tutmaya yarar.
KOLAJEN TAKVİYESİ
Kolajenin faydaları neler?

Kolajen miktarı, biz yaşlandıkça azalmaya başlar. Yaşlanma ile artan kolajen kaybı cilt kuruluğu, kırışıklık, selülit, eklem rahatsızlıkları ve elastikiyetin azalması gibi problemlere sebep olur.

Kolajen, yalnızca yaşlanma ile değil, stres, sigara, güneşe fazla maruz kalma, sağlıksız beslenme ve C vitamini eksikliği gibi nedenlerle de yetersiz hale gelir.

Düzenli kolajen takviyesi ile cilt, eklem ve kaslardaki kolajen miktarı korunarak, cilt yaşlanması yavaşlar. Yaşla ortaya çıkan görme problemleri ve eklem rahatsızlıkları azalır.

Kaç tip kolajen var?

İnsan vücudunda en az 16 kolajen tipi vardır. Fakat vücudumuzdaki kolajenin büyük bir bölümü tip 1,2,3 ve 10’dan oluşur.

Kolajen Tip 1

Vücutta en fazla miktarda bulunan kolajen çeşididir. Tip 1 kolajen cilde gerginlik ve elastikiyet verir, kemikleri destekler. Dokuları bütün tutar ve yaraların iyileşmesini sağlar.

Kolajen Tip 2

Eklem kıkırdaklarını oluşturan kolajenin %60’ı tip 2 kolajenden meydana gelir. Bağ dokularındaki kıkırdak oluşumuna yardımcı olan tip 2 kolajen eklem sağlığı ile ilgilidir.

Kolajen Tip 3

Kolajen tip 3, kasların, organların yapısını destekleyerek damarlara elastikiyet ve kaslara güç verir.

Kolajen Tip 10

Tip 10 kolajen, eklem kıkırdakları ile yeni kemiklerin oluşumunda görev alır.
KOLAJEN TAKVİYESİ  
2. KOLAJEN TAKVİYESİ İÇİN KULLANMA REHBERİ

Kolajen, aslında çok yeni bir kavram. Son yıllarda üzerine çokça araştırma yapılıyor, konuşuluyor, bilimsel toplantılarda etkileri tartışılıyor. Tartışılmaz olan bir gerçek var ki, kolajen aslında tepeden tırnağa tüm vücudumuz için olmazsa olmaz bir protein. Bu yüzden kolajeni vücuda doğru şekilde almak büyük önem taşıyor. Kolajen vücuda ne şekilde alınırsa daha faydalı olur? Bunun için İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Demirhan Dıraçoğlu’nun Milliyet’e verdiği röportajdaki bilgileri sizin için derledik.

Kolajen takviyesi mi (kolajen peptid) yoksa kolajen içeren gıdalar mı daha etkili?

Kolajen ile kolajen peptit arasında çok büyük bir fark var. Kolajen dediğiniz şey tek ve büyük bir yapı. Ancak peptitler, kolajenin kesilmiş haldeki parçaları. Ağızdan takviye olarak aldığınız kolajen önce midenize, sonra bağırsaklarınıza ulaşacak, bağırsakların içinde emilecek ve buradan da kana karışacak. İşte o emilme sırasında küçük küçük hücrelerin arasından geçmesi lazım çünkü bağırsak yapımız böyle. Kolajen büyükken kolay sindirilemediği için bunlar küçük küçük parçalara ayrılıyor ve daha rahat vücutta emilebiliyor. Kolajenin tamamında yani bütününde bir etki yok aslında. Belli bölümlerinde, küçük parçalarında etki var. Bu peptit dediğimiz şey, o küçük parçaları yakalayıp kesiyor, sadece o etki eden parçaları vücuda vermiş oluyor.

O nedenle balığı yemek ile o peptit parçasını almak aynı olmuyor. Balığın etkisi yok değil ama emilimi çok zayıf. İşte peptitte de kolajenin etkili olan kısmı kesiliyor ve asıl etki eden kısmı vücuda vermiş oluyoruz. Yani kolajenin tamamını almak ile etkili olan kısmı almak arasındaki fark çok büyük. Bu nedenle kolajeni takviye olarak almak daha yararlı.
KOLAJEN TAKVİYESİ
Her yaş grubundan insan kolajen takviyesi kullanabilir mi?

Çocukluk dönemi hariç her yaş grubunda kullanılabilir. Mutlaka bir doktor, bir sağlık profesyonelinin denetimiyle kişiye bakılıp hangi hastalığa sahip olduğu, hangi ilaçları kullandığının değerlendirilmesi çok önemli.

Kolajen takviyesi kür halinde mi kullanılmalı? Kolajen ne kadar süre kullanılmalı? Kolajen kaç ay kullanılmalı?

Hayır, böyle bir standardı yok. 2 aylık kürler olabilir, 3 aylık kürler olabilir, 6 aylık kürler olabilir veya bir tansiyon ilacı gibi hiç ara vermeden kullanılan kürler olabilir. Bu tamamıyla sizi takip eden hekimin vereceği karara göre şekilleniyor. Yan, kolajen takviyesi ne sıklıkla alınmalı, kolajen takviyesi sürekli mi alınmalı gibi sorular sizin doktorunuzun vereceği karara bağlıdır.

Hangi zamanlar kolajen takviyesi alınmalı?

Günün hangi zamanı kolajen takviyesi için uygundur diye çok soru geliyor. Kolajenin sabahları kahvaltıdan yarım saat önce veya gece yatmadan aç karnına alınması da önemli. Çünkü etkinin görülebilmesi için bağırsağın boş olması gerekiyor. Ayrıca hap formuna kıyasla sıvı formdaki kolajenler çok daha iyi emiliyor. C vitamini, hyaluronik asit ve önemli bir antioksidan olan glutatyon ile desteklenmesi kolajenin etkinliğini artırıyor.

3. HER YAŞ İÇİN KOLAJEN TAKVİYESİ

Hangi yaştan itibaren kolajen takviyesine başlanmalıdır? Bu sorunun cevabı önemli. Çünkü kolajen vücudumuz için olmazsa olmaz bir proteindir. Kolajen vücudun yapı taşıdır. Temel görevi bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumaktır. Cilt dışında kemik, eklem, tendon ve kaslarda da bol miktarda kolajen bulunur.
  
Yaş aldıkça vücudumuzdaki kolajen üretimi azalır ve özellikle 20 yaşından sonra kolajenin her yıl yaklaşık %1’i her yıl kaybedilir. Böylece zamanla ciltte kuruma, sarkma, kırışıklıklar, güneş lekeleri, ince cilt ve kırılgan tırnaklar ortaya çıkar. İşte bu durumun önüne geçmek için kolajen takviyeleri sıklıkla tercih edilir. Hep belirttiğimiz gibi, kolajen yaşlanma belirtilerini hafifleterek, kişinin daha parlak, canlı bir cilde sahip olmasına ve daha genç görünmesine yardımcı olur.

Kolajen takviyesi için önerilen miktar nedir?

Kolajen takviyesi için önerilen miktar önemlidir. Kolajen takviyesine başlamadan önce doktora danışılması uygun olur. Özellikle hamileler, emziren anneler, deniz ürünlerine, sığır-tavuk etine alerjisi olanlar ve diyabet hastaları mutlaka doktora danışarak bu takviyeyi almalıdırlar.

Yapılan araştırmalar sonucunda; günde 1 gr kolajen takviyesinin 12 hafta kullanımı sonrasında deri kuruluğunda %76, çizgilerde %12 azalma, deri kan akımında iyileşme ve kolajende %6 artış tespit edilmiştir. Kolajeni ister kapsül, ister tablet ya da saşe olarak alabilirsiniz. Tablet ve saşe’ler günlük 1 doz kullanımlık olarak ayarlanıyor zaten.

İşin uzmanı diyor ki…

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’na göre, kullandığınız kolajenin miktarı da alacağınız sonucu etkiliyor. İdeali hidrolize, peptid kolajenleri kullanmak ve mümkünse 2-2.5 gramın üstündeki dozlardan istifade etmek. Doğal kolajen tozları veya hapları kullanırken de günde 6-10 gramlık dozlara ulaşmak olmalı.

Kolajen ve jelatin ya da kemik tozu yerine kolajen hidrolizatı, peptid kolajenleri tercih edin. Tekrarlayalım: Bunlarda da minimum miktar 2500 mg olmalı.



Kolajen takviyesi için ideal yaş

Kolajen takviyesini genelde 30 yaş üstü kadınlar daha çok tercih ediyor ama bu takviye 30 yaş altı kadınlar için de uygundur. Zararı yoktur. İşin uzmanları yani doktorlar, kolajen takviyelerini genelde 30’lu yaşlardan sonra öneriyor yine de. 30-50 yaş arasında yılda 2 defa 3’er aylık kürleri, 60 yaş üzerinde yılda 3 defa 3 aylık kürleri tavsiye ediyorlar.

4. KOLAJEN TAKVİYESİ KULLANANLARDAN YORUMLAR

Esra İnanç (34)

Kolajeni doğal yoldan alayım diyorsanız günden en az 15-20 tabak kelle paça çorbası içmeniz lazım ki bu da imkansız. Maalesef 100 yıl öncesi gibi doğal bir yaşama sahip de değiliz. Organik ürün bulmak zor ve pahalı. Ben kolajen takviyesi almaya son derece pozitf bakıyorum o yüzden. 2 aydır Imuneks Collanex kullanıyorum ve cildim kesinlikle daha gergin ve parlak duruyor.
  
Özge Altın (31)

Toz kolajeni 3 hafta boyunca neredeyse her gün kullandım. Diz ağrılarıma iyi geldi diyebilirim. Tamamen geçirmedi ama rahatladım. Henüz cildimde bir değişiklik yok ama zaten sporu daha rahat yapmak dışında bir beklentim yoktu.

"Diğer kullanıcı yorumlarını buradan okuyabilirsiniz"

5. SAĞLIKLI CİLT İÇİN ALABİLECEĞİNİZ TAKVİYELER


Uyku düzeninize, yediğiniz, içtiğiniz ve kullandığınız ürünlere çok dikkat ediyor olmanıza rağmen, saçınız ve cildiniz istediğiniz gibi görünmüyorsa, yaptıklarınız yeterli gelmiyor olabilir. Bu durumda önce bir doktora başvurup tahlillerinizi yaptırmalı ve almanız gereken takviyeleri öğrenmelisiniz. Fakat ilerleyen yaş ve çevre faktörleri düşünüldüğü zaman bazı vitaminler ve takviyeler ile vücudunuzu desteklemeniz gerekebilir. Kolajen, A vitamini, B3 vitamini, C vitamini, E vitamini gibi…

Kolajen

Vücudumuzda bulunan kolajen üretimi yaş ilerlemesi ile birlikte azalıyor. Bu nedenle kolajeni ek destek olarak dışarıdan almanız doğru olabilir. Piyasada çok fazla kolajen markası var. En iyi kolajen markasını araştırarak bulabilirsiniz. Ama en iyi kolajen takviyesi dediğimiz zaman bizim size bir önerimiz var: Imuneks Collanex. Bu, 28 saşeden oluşan toz kolajendir. Günde 1 kez saşe ürünü 250ML suda çözündürerek tüketebilirsiniz.

Kolajeni toz, sıvı veya kapsül halde kullanabilirsiniz. Sıvı kolajen kullananlar haricinde toz kolajeni tercih edenler de çok fazla. Kolajeni yılda 2 aylık veya 3 aylık kürler halinde kullanabilirsiniz.

Ester C

Son zamanların en önemli vitaminlerinden biri de Ester C. Klasik C vitamini sadece suda çözünürken, kimyasal olarak elde edilmiş olan Ester C vitamin formu hem suda hem de yağda çözünebiliyor. Aynı zamanda, normal C vitaminine göre vücuttan daha az atılıyor. Bunun sonucu olarak, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, anti-aging özellik sağlıyor ve hücrelere enerji veriyor. Cilt sağlığı için kullanılan vitaminlerin en önemlilerinden biri.

Coenzim Q10 (CoQ10)

Cilt elastikiyeti, leke tedavisi, gençlik ve canlılığın en önemli desteklerden biri Coenzim Q10’dir. Prof Dr. Osman Müftüoğlu’nun tavsiyesine göre, 3 aylık kürler halinde Coenzim Q10 ve Kolajen takviyelerini dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz. İki takviyenin aynı anda kullanılması birbirinin etkisini azaltabilir veya etkileşime girip istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle dönüşümlü olarak kullanmakta fayda var.
KOLAJEN TAKVİYESİ

Alpha Lipoic Acid

Çok güçlü bir antioksidandır. Kolajen ve Coenzim gibi takviyelerin etkisini arttırır. Bu nedenle Kolajen ve Coenzim takviyeleri ile birlikte Alpha Lipoic Acid kullanmak cilt sağlığınız için faydalı olacaktır.

Omega 3/Balık Yağı

Omega 3’ün hücre yenileme, cildi nemlendirme, sivilce oluşumunu engelleme, saç derisini güçlendirme gibi etkilere sahip olması gibi önemli özellikleri vardır. Yemekler ile birlikte kullanılması tavsiye edilir.

Biotin

Saç ve tırnaklar için en önemli desteklerden biri B vitamini formu olan Biotin’dir. Tırnaklarınızın ince ve kırılgan olduğunu düşünüyorsanız ve saçlarınız yavaş uzuyor ve cansız ise, vücudunuz biotini üretmekte zorlanıyor ve eksik kalıyor olabilir. Kan tahlili sonucunuza göre 3 ay biotin takviyesi kullanmanız yeterli olacaktır. Bunun için mutlaka doktora danışmalısınız.

D Vitamini

Ülkemizde en fazla eksikliği görülen vitaminlerden olan D vitamini, cilt kuruluğuna, saç dökülmesine, ciltte kızarıklıklarına neden olur. Günlük D vitamin takviyesi için yine mutlaka doktora danışmalısınız.

E Vitamini

Anti-aging ve onarıcı etkiye sahip olan E vitaminini dıştan ve içten uygulamak mümkün. Yüz ve saç maskelerinizin içine E vitamini kapsülleri ekleyip kullanabileceğiniz gibi, takviye besin olarak da almanız etkili olacaktır.

Toz kolajen aç karnına mı içilir?

Genellikle takviye olarak alacağımız gıdaları sabah alınması gerektiğine dair bir düşünce vardır. Kolajen proteinden oluştuğu ve proteini günün istediğimiz her saati tüketebildiğimiz için, herhangi bir zaman farketmeksizin istediğiniz zaman kolajeni tüketebilirsiniz.

Kolajen sabah mı akşam mı içilmeli?

Hem sağlık hem de güzellik açısından son derece önemli başarıları olan kolajen kullanımı söz konusu olduğunda, sabah ya da akşam tüketmek arasında herhangi bir fark bulunmuyor. Yani günün istediğiniz saati tüketebilirsiniz.

Günlük kolajen ihtiyacı nedir?

Günlük alabileceğiniz kolajen miktarı en az 5 gram ya da 10 gramdır.

İLGİLİ HABERLER

 

KOLAJEN TAKVİYESİ KULLANANLARDAN YORUMLAR

KOLAJEN TAKVİYESİ İÇİN KULLANMA REHBERİ

HER YAŞ İÇİN KOLAJEN TAKVİYESİ

SAĞLIKLI CİLT İÇİN ALABİLECEĞİNİZ TAKVİYELER

KOLAJEN NEDİR?

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ